Tom Ford Saton Optiek

Tom Ford werd geboren op 27 augustus 1961 in Texas. Tom's ouders waren beiden makelaars. Door hun drukke banen leefde Tom Ford vooral op de ranch van zijn grootouders. Hij was altijd al artistiek en visueel ingesteld en bezig met design. Soms kwam het voor dat als hij alleen thuis mocht blijven, het hele huis veranderd was voor er iemand terug kwam.

Tom Ford studeerde op 17-jarige leeftijd kunstgeschiedenis in New-York en later architectuur in Los Angeles. In zijn laatste jaar van de architectuuropleiding besefte Tom dat hij in elk project wel een jurk had verwerkt. Dit opende zijn ogen en op een ochtend besloot hij dat hij de mode in moest. Dat was voor hem de perfecte balans tussen commercie en kunst.

Tom Ford Private Collection

Tom Ford Private Collection is de collectie monturen en zonnebrillen welke door Tom Ford dagelijks zelf gedragen wordt. Voor deze monturen en zonnebrillen is uitsluitend gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige materialen zoals buffelhoorn en titanium. Tom Ford Private Collection wordt wereldwijd zeer selectief verkocht. U bent van harte welkom bij Saton Optiek Katwijk of bij Saton Optiek Amsterdam.

Omdat jij Armani droeg!

In 1985 studeerde Tom Ford af aan de modeacademie. Hij wilde dolgraag een baan bij Cathy Hardwick, een bekend ontwerpster van sportkleding. Na een maand lang elke dag gebeld te hebben kreeg hij Cathy aan de telefoon. Ze nodigde hem uit met de gedachte hem geen enkele kans te geven. Een vraag van haar was wie zijn favoriete Europese ontwerper was. Tom antwoordde Chanel en Armani. Hij kreeg de baan en een maand later vroeg Cathy zich af waarom hij Armani had gezegd. Zijn antwoord was simpel. 'Cathy, jij droeg een stuk uit de collectie van Armani.'

Tom Ford Saton Optiek
Tom Ford Saton Optiek

Brillen, mannenmode en verzorging!

In 2006 stopte Tom bij Gucci en richtte hij zijn eigen label op. Hij maakte collecties brillen, mannenmode, accessoires en schoonheidsproducten. Tom Ford kreeg grote bekendheid voor zijn eigen merk door in 2006 op de cover van de Vanity Fair te poseren in een Tom Ford pak, met naast hem Keira Knightley en Scarlet Johansson.

Tom Ford Saton Optiek
Tom Ford Saton Optiek

Tom Ford en brillen

Vandaag de dag wordt Tom Ford eyewear gezien als een van de meest glamoureuze merken. Alle monturen in de collectie stralen een tijdloze elegantie uit.
De nieuwste collectie is ontworpen om van te houden en naar te verlangen. De nieuwe monturen kunnen dan ook omschreven worden als erg elegant, verfijnd en luxe.
Er komen klassiekers terug in een nieuw jasje, maar ook komen er nieuwe supersterren in de lijn voor. Tom Ford haalt zijn inspiratie voor dit jaar uit de jaren '60, maar dan in een jasje van comfort en elegantie.
Tom Ford heeft een aantal stijlen die altijd terug komen, namelijk de zogenaamde geek-style, round-eye en de cat-eye monturen voor vrouwen.

CAT-EYE

De cat-eye van Tom Ford is vrouwelijk, elegant en straalt glamour uit. Het is de bedoeling van deze brillen dat het vrouwelijke optimaal wordt geaccentueerd. De cat-eye brillen zijn al jaren een hit en ook deze stijl is gebaseerd op de 50/60. Denk hierbij aan de brillen van Audrey Hepburn en Marilyn Monroe, maar dan in een moderne uitvoering. Veel vrouwelijke celebs zijn gespot met de cat-eye monturen van Tom Ford: Rihanna, Paris Hilton, Dita von Tees, Miley Cyrus en de Kardashians zijn fervente Tom Ford-dragers.

Tom Ford Saton Optiek
Tom Ford Saton Optiek

Catwalk

Tom Ford is een trendzetter. Bij een fashion show van Tom Ford kan je alleen maar het beste verwachten. In het filmpje hiernaast is de nieuwste catwalkshow te zien op het gebied van vrouwenkleding.

Bekijk ook onze andere merken

Chanel logo Saton Optiek