Lunor Saton Optiek

Lunor is in 1991 opgericht door Gernot Lindner, een gepassioneerd verzamelaar van antieke brillen en kokers. Door uitstekende kennis van glas te combineren met modern design met een klassieke twist weet Lunor zich blijvend te onderscheiden.

In de eerste collectie van Lunor sprong het gouden model eruit. Hier is de naam van het merk ook op gebaseerd. De Franse woorden voor gouden bril ('Lunette d’Or'), heeft Gernot samengevoegd tot Lunor.

Vintage, het orgineel

Lunor haalt veel inspiratie uit de jaren zeventig. Vintage is voor Lunor dan ook geen trend maar juist een uiting van de tijdloosheid van de modellen. Lunor laat tijdloze designs zien met veel vakmanschap en kwaliteit. Het motto van Lunor luidt dan ook 'Vintage, das original'.

Lunor Saton Optiek
Lunor Saton Optiek

Lunor en sterren

Lunor is door de uitgesproken stijl erg populair bij de celebrities in Amerika. Sterren zoals Madonna, Tom Cruise en Elton John kiezen allemaal voor de hoge kwaliteit en de eigen stijl van Lunor. Het bekendste voorbeeld was Steve Jobs. Lunor was het handelsmerk geworden van Steve Jobs. Iedereen die aan hem terug denkt, denkt aan de bril die zo kenmerkend voor hem was.
Steve Jobs stond bekend om zijn oog voor detail en nuance, waarschijnlijk de reden waarom hij voor dit mooie subtiele merk heeft gekozen. Mede door de vintage-look is Lunor weer helemaal terug van weggeweest.

Bekijk ook onze andere merken

Lindberg Cartier logo Saton Optiek Charmant logo Saton Optiek