Gucci Saton Optiek

In 1921 opende Guccio Gucci een kleine winkel in Florence. Hier verkocht hij lederwaren en kleine bagagetassen. Guccio was geinspireerd door Londen, waar hij had gewerkt voor het Savoy Hotel. Guccio heeft Engelse charme gecombineerd met Italiaanse kwaliteit. Samen met producenten uit Florence heeft hij zo zijn eerste winkel ingericht.

Guccio's werk werd gezien door de aristocratie van Italië. Veel van Guccio's klanten waren liefhebbers van paardensport, een reden voor Guccio om met een ontwerp voor een leren tas te komen. Deze zogeheten Horsebit is nu nog steeds een bekend ontwerp van het Gucci-label.

De bamboe tas

In 1940 liet Guccio innovativiteit zien, door materialen te gebruiken die normaliter niet als luxe te boek staan. Zo kwam Guccio met de bamboe-tas. De voorzijde van deze tas was in de vorm van een zadel gemaakt. De tas met het gepolijste hengsel is nu nog steeds een klassieker. Hij wordt gedragen door vele celebs over de hele wereld.

Gucci Saton Optiek
Gucci Saton Optiek

Aldo, Vasco, Ugo en Rodolfo

Net voor zijn overlijden in 1953 introduceerde Guccio het handelsmerk van Gucci, het groen-rood-groene patroon. Zijn zoons Aldo, Vasco, Ugo en Rodolfo gingen verder waar hun vader was gebleven. Guccio had de aanzet gegeven en zijn zoons hebben de slag gemaakt naar wereldbekendheid. Na het openen van winkels in Milaan en New-york heeft de groei zich doorgezet naar Londen, Palm Beach, Parijs en Beverly Hills. Hierdoor werd Gucci steeds bekender en gingen fameuze vrouwen als Jackie Kennedy en Elizabeth Taylor het merk Gucci (uit)dragen.

Gucci Saton Optiek
Gucci Saton Optiek

Kenmerkend Gucci

In 1960 voegde Gucci nog een kenmerk toe aan de producten, de dubbele G. Dit is hedendaags nog steeds een belangrijk beeldmerk voor de producten van Gucci. Ook maakte Gucci in die tijd nog een klassieker: de gebloemde sjaal in opdracht van Grace Kelly. Deze klassieker is nog steeds een kernproduct voor Gucci

Gucci Saton Optiek
Gucci Saton Optiek

Gucci en Tom Ford

In 1994 werd Gucci overgenomen door Investcorp. Tom Ford werd aangesteld als creatief directeur. Hij zorgde ervoor dat het ietwat ouderlijke imago werd afgestoft. Tom Ford wilde een gewaagde kant op met Gucci. Hij zorgde ervoor dat de kleding en de reclame provocatief werden en dat Gucci zo weer op de kaart werd gezet. Het ging al snel weer zo goed met Gucci dat het bedrijf in 1998 werd uitgeroepen tot Europees bedrijf van het jaar.

Gucci Saton Optiek
Gucci Saton Optiek

Frida Giannini

Frida Giannini, begonnen als creatief directeur van de sieradenlijn, neemt het stokje over van Tom Ford. Al snel werd duidelijk dat Frida wist wat Gucci was. Ze combineerde vernieuwende items met de klassiekers van Gucci. Ze blies veel van deze klassiekers een nieuw leven in. Ook liet ze het vakmanschap, wat Gucci groot had gemaakt, goed tot zijn recht komen. Onder de leiding van Frida is Gucci nog steeds één van de meest bekende luxe modehuizen ter wereld.

Frida Giannini Gucci Saton Optiek
Frida Giannini Gucci Saton Optiek

Gucci is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Tom Ford logo Saton Optiek Chanel logo Saton Optiek