Dolce & Gabbana Saton Optiek

Dolce & Gabbana is in 1985 opgericht door Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Domenico had een modeopleiding gedaan en droomde van een baan bij Georgio Armani. Op een dag wilde hij zijn schetsen aan Armani laten zien. Hij trok zijn schoenen uit en liep naar binnen, hij wilde namelijk het tapijt niet vies maken. Ook wist hij niet of hij over de rode loper mocht dus liep hij met zijn rug tegen de muur richting de balie. Waarschijnlijk heeft Armani nooit zijn schetsen gezien.

Op een goede dag kwamen Domenico Dolce en Stefano Gabbana elkaar tegen in een bar. Domenico was verblind door de schoonheid van Stefano, die echter niet veel van Domenico moest hebben. Wel was Stefano gecharmeerd van het advies hoe hij bij Giorgio Correggiari, bij wie Domenico destijds werkte, een entree kon krijgen. Stefano werd aangenomen en kwam op de sportafdeling te werken. Stefano leerde het schetsen en ontwerpen van Domenico. Gaandeweg vormden Domenico en Stefano een koppel.

De geboorte van Dolce & Gabbana

Na enige tijd woonden Dolce en Gabbana samen in een 1-kamer-loft in Milaan. Ze deden free-lance klussen aan een wiebelige tafel, tegenover elkaar zittend. Als de ene dus te hard gumde, ging de tafel wiebelen en schoot de andere uit met een lijn. Het was uiteindelijk hun accountant die voorstelde om een eind te maken aan dit amateuristische gedoe door de krachten te bundelen en Dolce & Gabbana als eenheid naar de top te brengen.

Dolce & Gabbana Saton Optiek
Dolce & Gabbana Saton Optiek

De eerste collectie: desastreus

De presentatie van de eerste collectie van Dolce & Gabbana was in 1985 in Milaan. Ze mochten kleding laten zien, samen met vijf andere nieuwe designers. Domenico en Stefano hadden geen geld voor modellen en accessoires. De modellen waren hun vrienden en ze hadden zelf accessoires meegenomen om de kleding wat op te fleuren. Ook had Domenico een hoeslaken meegenomen om het podium iets te versieren. De verkopen van de eerste collectie vielen erg tegen. Met financiƫle ondersteuning van Domenico's familie werd het mogelijk om in 1985 een tweede collectie te maken en een winkel te openen. De verkopen van de tweede en derde collectie waren nog niet spectaculair. Pas de vierde collectie trok de aandacht van het grotere publiek. Dit kwam door The Sicilian Dress, uitgeroepen tot 1 van de 100 belangrijkste jurken ooit ontworpen.

Dolce & Gabbana Saton Optiek
Dolce & Gabbana Saton Optiek

Dolce & Gabbana en brillen

Dolce & Gabbana lanceerde de eerste lijn brillen in 1998. Dit waren zonnebrillen en correctiemonturen. Domenico Dolce en Stefano Gabbana brengen elk jaar weer een nieuwe lijn uit, met een innoverende kijk op de brillenmarkt. D&G brengt elk seizoen weer iets innovatiefs, terwijl ze toch blijven vasthouden aan de kracht van het merk: luxe, klasse, elegantie en fashion.

Dolce & Gabbana is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Chanel logo Saton Optiek Gucci logo Saton Optiek