Cutler en Gross Saton Optiek

Cutler and Gross is opgericht door Graham Cutler en Tony Gross, die elkaar kenden van de optometrie-opleiding. In 1969 kochten ze samen hun eerste winkel, waar ze met de hand hun brillen fabriceerden. Alles wat er moest gebeuren deden ze zelf, van het maken van het montuur tot het glazen groeven.

Cutler en Gross gaven elk gefabriceerd montuur een nummer in plaats van een naam. Ook kwam aan de binnenkant van elk rechter pootje het gouden logo. Het logo werd aan de binnenkant geplaatst (en niet aan de buitenkant) omdat Cutler and Gross geen uithangbord van het montuur wilde maken, maar juist de ingetogen klasse van het montuur wilde benadrukken.

Handgemaakt

Cutler and Gross heeft handwerk tot op de dag van vandaag hoog in het vaandel staan. Van machinaal geproduceerd lopende-band-werk is geen sprake. De relatief hoge productiekosten die hiermee samenhangen neemt Cutler and Gross voor lief, zolang het bedrijf op die manier in zijn kracht blijft staan. Een montuur van Cutler and Gross staat bekend om zijn rauwe randen, wat uiteraard nauw verband heeft met de manuele productiewijze die het bedrijf uitdraagt.

Cutler en Gross Saton Optiek
Cutler en Gross Saton Optiek

Cutler and Gross is verkrijgbaar in de volgende winkels

Bekijk ook onze andere merken

Moscot logo Saton Optiek Oliver Peoples logo Saton Optiek